Óvártej Zrt.

Mosonmagyaróvár a magyarországi sajtgyártás egyik tradicionális központja, ahol 120 éves tapasztalat és a korszerű technológia találkozik egymással. – mondja a Szicíliában, egy hegyvidéki településen született, és Mosonmagyaróváron immáron 10 éve az Óvártej Zrt.-t irányító, bankvezetői múlttal rendelkező Carlo Volpe.

Az idei év nagyon különleges mindannyiunk számára, hiszen 120. évét ünnepli a mosonmagyaróvári sajtgyártás, illetve szintén ünnepi évforduló, hogy 10 éve csatlakoztunk az olasz Valcolatte cégcsoporthoz, mely a pizzákhoz használt mozzarella gyártójaként megszilárdította pozícióját, néhány éve pedig belépett a golyós mozzarella és a ricotta sajt piacára is.

A termelés energiahatékony és környezetkímélő módon nőtt az évek során. Az utolsó 5 év alatt több, mint 9 milliárd forintnyi beruházás történt. 10 év alatt ötszörösére nőtt az árbevétel és megnégyszereződött a feldolgozott tej mennyisége.

A csúcsidőben napi 500 ezer liter tejet is feldolgozó üzem stabil, megbízható partnere a tejbeszállítóknak is. Az Óvártej Zrt. exportjának 95 százaléka Európába irányul: a kockára vagy gyufaszál vékonyságúra vágott mozzarellát a magyarországi pizzériák mellett így ismerik és keresik már Lisszabontól Szófiáig, Stockholmtól Ciprusig.

A vásárlói igények változásának figyelembe vételével folyamatosan fejlesztik termékeiket és a gyártási folyamatokat, hogy a friss tejből a legfinomabb sajt készüljön.

További hírek